Leasevormen

Diverse investeringen

Leasevormen

In veel gevallen is leasen goedkoper dan het aanschaffen van bijvoorbeeld een auto of equipment voor de zaak. Het is immers niet voor niets dat leasing steeds populairder wordt, zowel onder particulieren als in het MKB. Maar welke leasevorm past daadwerkelijk ook het beste bij uw (financiële) situatie? Dat hangt af van een aantal factoren.

Herfinanciering bedrijf [pb-city]

Diverse investeringen

Financial lease

Een financial lease is de beste keuze wanneer u materieel wilt aanschaffen, maar momenteel niet het volledige aankoopbedrag beschikbaar hebt om het materieel te betalen. U kunt dan een leaseaanvraag doen, waarna de leasemaatschappij de leverancier van het materieel betaalt. Vervolgens betaalt u deze lening maandelijks met een vast bedrag af, totdat u niet alleen economisch eigenaar bent, maar ook juridisch eigenaar. Hierdoor behoudt u de ruimte om ook andere investeringen te doen, al dan niet door die ook te leasen. Ook is het een uitkomst als u het materieel op korte termijn nodig heeft en dus niet de tijd heeft om te sparen.

Bedrijfspand financiering [pb-city]

Diverse investeringen

Operational lease

Heeft u geen interesse in juridisch eigendom, dan is een operational lease wat voor u. Dit is eigenlijk een vorm van materieelhuur. Heeft u materieel nodig voor een korte tijd, dan is het niet altijd slim om een grote investering te doen. Met een operational lease betaalt u een vast maandbedrag om bepaald materieel, dat eigendom is van de leasemaatschappij, te kunnen gebruiken. Aan het einde van de leaseperiode kunt u ervoor kiezen om het materieel terug te geven of over te kopen.

Bouwmachine lease [pb-city]

Diverse investeringen

Andere leasevormen

Hoewel financial en operational leases de meest voorkomende leasevormen zijn, bestaan er ook nog een aantal andere vormen die ook interessant kunnen zijn voor uw situatie. Denk bijvoorbeeld aan sale & lease back, full operational lease of een shortlease. Bent u benieuwd naar welke leasevorm het beste bij u past? De experts van Fox Finance adviseren u graag!

Bedrijfsfinancieringen [pb-city]

Wij staan altijd voor u klaar!

Waarom Fox Finance?

Betrouwbaar

Een lease is een samenwerkingsverband, waarbij betrouwbaarheid één van de belangrijkste steunpilaren is.

Probleemoplossend

Dankzij onze flexibele houding denken wij niet in problemen, maar enkel in oplossingen.

Altijd bereikbaar

Wij zorgen er graag voor dat uw lease u vooruit helpt. Is er iets mis? Dan staan wij voor u klaar om op te treden.

Neem vrijblijvend contact op!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op! Wij staan altijd voor u klaar.

    Choose your language